Óravázlatok Osztályfőnöki órára

Osztályfőnöknek lenni sosem volt egyszerű feladat. Az osztályfőnöki munkát pedagógusi hivatástudattal lehet csak jól végezni. Igen gyorsan változó, nyugtalan társadalmi közegű világban nem hálás feladat a nevelés első számú felelősének lenni egy általános iskolában. Az osztályfőnöki óra nem előírt követelmény, így nem kötelező a tantervbe építése, fontossága viszont vitathatatlan. Segítségével lehetőség nyílik megismerni a tanulókat, valamint felhívni a figyelmüket a körülöttük lévő világ veszélyeire, amely nagy segítség lesz további életükben. Az osztályfőnöki órán megjelenő nevelési célok a teljes iskolai nevelési-oktatási folyamat közös értékeit jelenítik meg.

A felnövekvő nemzedék egészség-magatartásának formálása, a jövő egészséges felnőtt társadalmának nevelése stratégiai fontosságú feladat. Az egészséges életmód kialakítását és a helyes magatartásformák elsajátítását az oktatás valamennyi szintjén érvényesíteni kell.

Az egészséges életmód ismerete épp annyira fontos, mint a magyar nyelv, az irodalom, a különböző természettudományok ismerete.

Az egészséges életmódra nevelést már iskoláskorban el kell kezdeni, hiszen csak folyamatos ismeretbővítéssel lehet elérni a felnőttkori egészségtudatos gondolkodást. Az egészség az ember legféltettebb kincse.

Ebbe a gondolatmenetbe kapcsolódik be a fülünk egészségére, annak védelmére való figyelemfelhívás is. Itt olyan anyagokat gyűjtöttünk össze, amelyek hasznosak lehetnek általános iskolás tanulók számára, osztályfőnöki óra formájában. Három óravázlat tölthető le jelenleg, amelyből

 • kettő 7. és 8. osztályosok számára, valamint
 • 5 és 6. osztályosok számára készült.
 • 1.jpg

  Az óravázlatok letöltéséhez kattints a jobboldali sáv megfelelő ikonjára.

  Az óravázlatokhoz feladatlapok is tartozhatnak, ezek letöltéséhez kattints ide.

  További információk: dr. Román Zsuzsa, BFKH Népegészségügyi Főosztály, Egészségügyi, Igazgatási és Nemfertőző Betegségek Osztálya, telefon: +36 1 465 3800/1174.

  thumb1

  Elérhetőség

  1117. Budapest XI.,
  Magyar tudósok körútja 2.

  E-mail: kapcsolat@ovdafuled.hu
  Honlap: ovdafuled.hu

  Fontos

  A témával kapcsolatos észrevételeket, megfigyeléseket szívesen látjuk. A leveleket a kapcsolat@ovdafuled.hu címre várjuk.